Sposób przygotowania

Polędwicę wołową oczyścić z błon, ze środkowej części wyciąć steki o wadze ok. 160 g. Mięso marynować przez ok. 6-8 godzin w oliwie, czosnku, rozmarynie i pieprzu. Po zamarynowaniu polędwicę usmażyć do uzyskania preferowanego stopnia wysmażenia (najlepiej medium). Pod koniec smażenia należy delikatnie posolić z obu stron.
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę zeszklić na maśle, dodać zielony pieprz i koniak. Gdy alkohol odparuje dodać demi glace i czekoladę. Sos doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając, aż do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Wątróbkę gęsią krótko usmażyć z obu stron i podawać zaraz po przygotowaniu.
Na talerze wylać sos czekoladowo-pieprzowy, na nim ułożyć steki. Na polędwicy umieścić plaster gęsiej wątróbki. Tak przygotowane steki podawać z włoskimi gnocchi, sałatką z rukoli, suszonych pomidorów, płatków parmezanu i pokrojonych w cząstki pomidorów cherry.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ula40

    na pewno smaczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    warto spróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andrzej11

    smacznego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    niunia1985

    |Ekstra ...;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Wygląda pracochlonnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Teresa7

    Pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    wygląda bosko
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    wygląda bosko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koniara40

    mięso w czekoladzie - pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !