Sposób przygotowania

Białek ubij z cukrem kryształem na puszysta masę , pod koniec ubijania dodaj cukier puder oraz odrobinę zmiksowanych truskawek wymieszanych z mąką ziemniaczaną . Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż małe bezy . Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C na około 25 minut , następnie zmniejsz temperaturę do 100 st. C i susz przez kolejne 30 minut . Gotowe bezy odstaw do ostygnięcia . Ubij śmietankę z cukrem na puszystą masę . Dodaj pokrojone w kostkę truskawki oraz namoczoną i rozpuszczoną żelatynę . Wyłóż mus truskawkowy na połowę bez i każdą przykryj drugą bezą .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    szkoda ze nie ma zdj?cia, musi byc smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    hanna992

    no coś pysznego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    hanna992

    no coś pysznego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetny na nadchodzący sezon truskawkowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    wspaniały
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    swietny
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    swietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny taki torcik
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    cudowny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !