Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania wsypywać stopniowo cukier. Wymieszać delikatnie z żółtkami. Obie mąki wymieszac z proszkiem i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wlać chłodne masło i ponownie wymieszać. Prostokątną foremkę o dlugości ok 30cm wysmarowac masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto, wyrównać wierzch. Piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180st. Upieczone ciasto wyjać z piekarnika i odstawić aż wystygnie w foremce. Na biszkopt wylać dowolną masę i galaretkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !