Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane farszem zapiekane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
cukier 2 łyżki
jajko 1
mleko 50 ml
woda 75 ml
kabanos 2
wędlina 10 dag
papryka czerwona 1
cebula biała 1
czosnek 2 ząbki
serek z ziołami 1
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane farszem zapiekane z serem

Mąkę, jajko, mleko, wodę i cukier wymieszać aby konsystencja ciasta nie była zbyt rzadka ani zbyt gęsta. Upiec naleśniki. Pokroić kabanosa, wędlinę, cebulę, czosnek i paprykę, podsmażyć na patelni. Naleśniki pomalować serkiem, nadziać farszem, zawinąć, owinąć serem i zapiec w piekarniku przez ok. 25 min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.05.2012 22:00
super, uwielbiam naleśniki
Monika111 29.12.2011 11:54
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak