Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 200 gram
truskawki 150 gram
ocet balsamiczny 50 ml
masło 2 łyżki
szalotka 1 szt
tymianek 2 gałązki
cukier 1 łyżeczka
kolorowe sałaty 100 gram
sól
pieprz
oliwa
pomidorki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami

Wątróbki drobiowe dokładnie oczyść i zamarynuj w pieprzu i oliwe przez 15 minut , następnie obsmaż na patelni . Zdejmij wątróbki i na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę szalotkę . Zalej ją octem balsamicznym , dodaj gałązki tymianku i gotuj ok. 3 minuty na wolnym ogniu , aż odparuje połowa objętości octu . Dopraw solą i cukrem , dodaj masło . Gotuj , aż całość zgęstnieje . Następnie dodaj wątróbki i pokrojone truskawki . Otocz dokładnie sosem i podawaj z kolorowymi sałatami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 27.04.2013 13:48
fajne połączenie smaków
Krzysztof15 02.08.2012 20:54
pycha
Luki 17.03.2012 07:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak