Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 porcja
jajko 1 sztuka
bułka 1 mała
mleko 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
indyk 30 dag
Koperek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z koperkiem

Mięso, jajko, umoczoną w mleku i odciśniętą bułkę z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy KUCHAREK oraz koperku wyrobić na gładką masę. Z masy zrobić niewielkie kulki i obtoczyć w mące. Z włoszczyzny i reszty przyprawy KUCHAREK ugotować wywar, następnie przecedzić i na wolnym ogniu gotować (przez 15 min) pulpety. Pulpety można podawać z ryżem lub ziemniakami i pikantnym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 01.08.2011 19:37
wyśmienity przepis
berys18 28.02.2011 08:30
super przepis, extra pulpeciki
szajba2 12.02.2011 15:32
lubię takie potrawy
Babciagramolka 30.12.2010 09:37
Delikatne , smaczne , roste- jestem za
mysza666 05.11.2010 14:07
niezłe:)
Barbara55 08.10.2010 15:12
pyszne pulpeciki aż trzeba się ograniczać żeby samemu nie wyglądać jak pulpecik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak