Sposób przygotowania

Mięso, jajko, umoczoną w mleku i odciśniętą bułkę z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy KUCHAREK oraz koperku wyrobić na gładką masę. Z masy zrobić niewielkie kulki i obtoczyć w mące. Z włoszczyzny i reszty przyprawy KUCHAREK ugotować wywar, następnie przecedzić i na wolnym ogniu gotować (przez 15 min) pulpety. Pulpety można podawać z ryżem lub ziemniakami i pikantnym sosem

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    pyszne pulpeciki aż trzeba się ograniczać żeby samemu nie wyglądać jak pulpecik :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    niezłe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Delikatne , smaczne , roste- jestem za
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię takie potrawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super przepis, extra pulpeciki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    wyśmienity przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !