Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Zostawić na 15 minut. Rodzynki zalać sokiem z pomarańczy (kilka kropel) i winem - tak powinny stać ok 30 minut. W tym czasie mięso zarumienić na patelni ze wszystkich stron i przełożyć na blachę, podlać winem z rodzynkami i odrobiną bulionu (resztę zostawić do podlewania w trakcie pieczenia). Piec to ok 10 minut. Po tym czasie dodać cebulę (pokrojoną w kostkę) i piec do miękkości. Po wyjęciu z piekarnika mięso pokroić w plastry.
Jest też prostsza wersja, którą robię na szybko. Schab nacieram solą, pieprzem i szałwią i gotuję jakieś 15 minut w wodzie z czosnkiem (dużą ilością), później wyjmuję i zapiekam.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ale aromatyczny...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !