Sposób przygotowania

Drożdże mieszam z łyżeczką cukru, zalewam letnią wodą i posypuję mąką, następnie odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy rosło, usmażyłam na maśle pokrojone cebule i zdeglasowałam częścią wina. Przestudziłam, odcedziłam. Do miski wsypałam mąkę i sól, dodałam przecedzony płyn, uzupełniony resztą wina,cebulę, wymieszałam, dolałam letnią wodę, wymieszałam i odstawiłam na 10 minut. Po tym czasie dobrze wyrobiłam i odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1, 5 h. W połowie czasu odgazowałam, tak samo zrobiłam na końcu.
Ciasto włożyłam do formy i odstawiłam na 30 min do ponownego wyrośnięcia.
Piekłam w 220 C z termoobiegiem około pół godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ale smakowitości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    jutro robi?
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z cebulką to musi ładnie pachnieć
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis i chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !