Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z zielonymi warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
bulion 2 szklanki
śmietana kremowa 30% 2 szklanki
masło 40 gram
mąka 3 łyżki
brokuł 1 szt
cukinie 2 szt
sól
pieprz
parmezan 1/4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z zielonymi warzywami

W dużym rondlu roztop masło , dodaj mąkę i przesmażaj , mieszając , około minuty . Zestaw z ognia , dodaj mleko , bulion i śmietanę i dokładnie wymieszaj . Wstaw z powrotem na palnik , zagotuj , a następnie podgrzewaj na małym ogniu , aż zgęstnieje 10-15 minut . Dopraw solą i pieprzem . Dodaj starty parmezan , pokrojoną w półplasterki cukinię i brokuły podzielone na małe różyczki . Gotuj jeszcze około 10 minut , tak aby warzywa były miękkie , ale jeszcze chrupiące .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 16.02.2013 16:07
pyszna
Krzysztof15 13.08.2012 16:12
super
Luki 15.03.2012 06:50
fajna
Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:07
super
Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak