Sposób przygotowania

Kalmary rozmroź , opłucz i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem , aby tłuszcz nie pryskał podczas smażenia . Lekko oprósz krążki mąką. W głębokim garnku rozgrzej olej do temperatury 180-190 st. C . Wkładaj krążki kalmarów ostrożnie , partiami , aby nie spadła temperatura oleju . Kilkakrotnie obracając , smaż przez 2-3 minuty , aż nabiorą złotobrązowej barwy i pokryją się chrupiącą skórką .Kalmary wyjmij łyżką cedzakową i dokładnie odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp solą i podawaj na gorąco z ósemkami cytryny do skropienia . Uzupełnieniem będzie miseczka sosu aioli do zamaczania .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    pysznie brzmi
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !