Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem malinowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 300 gram
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
budyń waniliowy 1 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżki
masło 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem malinowy

Krem: 250 g malin włożyć do garnka, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Gotować ok 5 minut mieszając, żeby wydzielił sie sok i rozgniotły owoce i żeby masa nie przypaliła. Budyń dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i 2 łyżkami wody. Dodać do masy malinowej, mieszając zagotować razem, żeby powstała gęsta masa . Odstawić do ostudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch. Miksując dodawać po łyżce masy malinowej, mieszać na wolnych obrotach do połączenia się na idealną różową masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.04.2012 06:56
super
dwa pokoje z kuchnią 29.12.2011 13:47
skorzystam z tego przepisu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak