Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3/4 kg
rodzynki 10 dkg
masło 5 dkg
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z rodzynkami

Marchew umyć, obrać i pokroić w talarki, wrzucić do rondla, osolić, dodać oliwę i masło. Podlać szklanką wrzącej wody. Gotować na silnym ogniu ok 20 minut. Po tym czasie dodać rodzynki, oprószyć przesiana mąką i wymieszać. Dogotować na wolnym ogniu.Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do mięs powinna być podawana gorąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 26.05.2011 08:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak