Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z sera twarogowego i ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z sera twarogowego i ziemniaków

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar płynu. Następnie wsypać pokruszony ser twarogowy i dokładnie utrzeć. Do masy ziemniaczanej wlać śmietanę, dodać jajka, cebulę, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku, wyrobić ciasto. Rękami formować małe bułeczki, układać na posmarowanej smalcem blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30-40 minut. Podawać z sosem lub polane stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.12.2012 10:13
Takich bułek jeszcze nie robiłam.
romanrafal
romanrafal 25.10.2012 15:56
podoba mi się przepis
olkaaa 21.09.2012 12:42
jeszcze nie próbowałam
artur7 29.12.2011 08:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak