Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z żółtego sera, szynki i jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 20 dag
ser żółty 20 dag
jajko 2 szt
ogórek kiszony 1 szt
papryka konserwowa 1/2 szt
rzodkiewka 5 szt
czosnek 1 ząbek
szczypiorek usiekany 2 łyżki
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzeżucha 1 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z żółtego sera, szynki i jajek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rzodkiewki, szynkę, ogórek i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzeżuchę i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.10.2013 19:55
Super pasta.
olkaaa 24.10.2012 07:44
bardzo lubię
Maniek2 22.02.2012 07:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak