Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
żółtko jajek 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
cukier kryształ 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: budyń domowej roboty

W 0,5 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, jak mleko zacznie się gotować dodać rozmącone żółtka z mąkami. Zagotować jeszcze chwilkę i domowy budyń gotowy. Jeżeli lubicie bardzie leisty budyń należy wziąć więcej szklanek mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 14.05.2012 20:07
pysny jest taki domowy budyń
asia92wp 16.04.2012 15:17
budyń pycha:)
mela251
mela251 03.03.2012 00:22
smaczne
Kasia47 08.01.2012 11:11
Uwielbiam desery domowej roboty:)
aacaac 04.01.2012 08:02
fajne
krzysiu510 30.12.2011 14:03
wypróbowałem na swoich niejadkach, polecam, może troche mniej słodki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak