Sposób przygotowania

Boczek wędzony należy bardzo cienko pokroić, może to być boczek w opakowaniu już pokrojony. W każdy plasterek boczku zawijamy jedną śliwkę suszoną bez pestki, przebijamy wykałaczką, układamy na blaszce, na papierze i wkładamy do piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący. Gotowe- dobry na przystawkę

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    a to moja popisowa przekąska na Sylwestra! polecam, pyszne, tylko dobry boczek trzeba znaleźć, ja mam z Lidla i jest super chrupiący
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego połączenia, jednak spróbowałam i polecam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    KAROLA

    bardzo fajna przekąska, zrobiła furorę na przyjęciu sylwestrowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !