Sposób przygotowania

Masło roztopić, zeszklić na nim posiekaną cebulę. Na tym samym tłuszczu z pokrojonych w kostkę kajzerek przygotować grzanki. Do grzanek dodać mleko, jaja oraz zieleninę. Odstawić na godzinę. Po tym czasie dodać cebulę oraz starte na grubych oczkach jabłka. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Gęś umyć, natrzeć solą i pieprzem. Środek wypełnić farszem, zszyć nicią kuchenną. Piec przez 3 godziny w temp. 180 stopni od czasu do czasu przewracając. W trakcie pieczenia podlać szklanką bulionu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Musi być pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś innego ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Całe wieki takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super propozycja na obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 5
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ekstra mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    na niedzielny obiad bomba!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomita propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    musi być pyszna!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poprostu pyszna
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    musi byc pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dawno nie jadłam gęsiny
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wspaniale przyrządzone mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    taka gąska to coś pysznego, palce lizać !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyborna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajna gąska :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    rewelacja - rarytas :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne miesko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !