Sposób przygotowania

Gruby kawałek słoniny – najlepszy jest taki prosto z uboju z niewielką warstwą mięsa bardzo dokładnie nacieramy solą. Czosnek kroimy w kawałki. W moździerzu ucieramy czosnek z majerankiem. Taką pastą również smarujemy słoninę ze wszystkich stron. Na koniec ponownie posypujemy solą i odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 miesiące. Po tym czasie słonina powinna dokładnie przejść smakiem soli i czosnku wymieszanego z majerankiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    maria20

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dodam, że taka mrożona słonika pokrojona w paski fajnie uzupełnia się z zimną wódeczką :o)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    przyprawiona znakomicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    takie domowe wyroby są zawsze najlepsze!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    i do tego ogóreczek kiszony super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowa najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    fajna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    hoho, z wódeczką powiadasz? rarytas:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    coś dobrego;D do wódeczki mmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Helena_141

    Popularna na wiejskich weselach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !