Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na pulchną masę dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, maślankę, wymieszać. Pod koniec dodać sok z cytryny, aromat i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej formy. Drugą połowę połączyć z kakao, wyłożyć na jasne ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30-40 minut. Upieczone i ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! idealnie nadaje się do kawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    babeczka jak się patrzy... jedno z moich ulubionych ciast :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetnie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !