Sposób przygotowania

Ser dwukrotnie zmielić.Zmielony ser wymieszać z margaryną utartą z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek budyniowy i rodzynki. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Przygotować biszkopt: ubić pianę z białek, wsypać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać żółtka,olej i mąkę, delikatnie wymieszać. Wyłożyć pół ciasta na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na cieście delikatnie łyżeczką rozłożyć masę serową.Na wierzch wlać koleją połowę ciasta.Piec ok 50-60 min w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą czekoladową i posypać perełkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    z rodzynkami mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    z rodzynkami mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jak możne nie lubić rodzynków w sernikach! :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tessa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !