Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
cukru 0,5 szklanki
mąki 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
sera poltlustego 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
margaryny 2 czubate łyżki
cukru 3 łyżki
budyniu waniliowego 0,5 opakowania
cukier waniliowy 1 opakowanie
rodzynki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami

Ser dwukrotnie zmielić.Zmielony ser wymieszać z margaryną utartą z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek budyniowy i rodzynki. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Przygotować biszkopt: ubić pianę z białek, wsypać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać żółtka,olej i mąkę, delikatnie wymieszać. Wyłożyć pół ciasta na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na cieście delikatnie łyżeczką rozłożyć masę serową.Na wierzch wlać koleją połowę ciasta.Piec ok 50-60 min w 180 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą czekoladową i posypać perełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzelika
andzelika 12.09.2012 20:28
uwielbiam serniki
tessa 27.07.2012 20:26
super
gosia561 01.06.2012 23:59
świetny
Dorota37 02.04.2012 14:45
ciekawy przepis
rjustysia 07.03.2012 12:50
Jak możne nie lubić rodzynków w sernikach! :D
mic 26.01.2012 21:30
z rodzynkami mniam
mic 26.01.2012 21:30
z rodzynkami mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak