Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka do panierki
jajko 4-5 do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
karp 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia ( zabitego oczyszczamy, odcinami głowe, ogon, oczysczamy z łusek. dzielimy na części i kolejno maczamy w jajku potem w mące. W jajku wymieszane są przyprawy. Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 10.05.2013 15:03
Bardzo lubię :)
Aneta41 22.04.2012 18:57
ja jeszcze po smażeniu wkładam na 20min do piekarnika wtedy jest smaczniejszy;)
Lidia6 28.02.2012 16:59
uwielbiam taką rybę
Lidia6 28.02.2012 16:59
uwielbiam taką rybę
owocówka 29.12.2011 08:40
ekstra
mikrusiak 28.12.2011 20:41
karpik zawsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak