Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukru kryształu 0,5 szklanki
mąki 0,5 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
masła 1 kostka
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukru pudru 3/4 szklanki
soku z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z kremem

Ciasto: Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem.Rozmieszać i dodać białka.Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając.Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć.Odczekać aż wystygnie . Krem: Budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem ,dodać cukier puder i miksować na puch.Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując.Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować. Roladę rozwinąć.Wyłożyć dokładnie krem na roladę i zwinąć.Lekko przycisnąć.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Na wierzch posypać cukrem pudrem i przyozdobić kawałkami brzoskwini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.10.2012 22:53
bardzo smacznie wygląda
mic 26.01.2012 21:33
pysznosci!! super
cooleczka 17.01.2012 11:54
fajna
iziona 29.12.2011 09:34
Bajecznie wyglada i pewnie tak smakuje.
mikrusiak 28.12.2011 20:42
prezentuje się smacznie...nawet bardzo...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak