Sposób przygotowania

Ciasto: Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem.Rozmieszać i dodać białka.Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając.Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć.Odczekać aż wystygnie . Krem: Budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem ,dodać cukier puder i miksować na puch.Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując.Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować. Roladę rozwinąć.Wyłożyć dokładnie krem na roladę i zwinąć.Lekko przycisnąć.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Na wierzch posypać cukrem pudrem i przyozdobić kawałkami brzoskwini.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    prezentuje się smacznie...nawet bardzo...;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bajecznie wyglada i pewnie tak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pysznosci!! super
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !