Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z sera żółtego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 0,4 kg
ser topiony 1 kostka
masło 250 dag
wędlina 10 dag
musztarda 2 łyżki
ogórki 3 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z sera żółtego

Topiony ser, 2 gotowane żółtka i musztardę wymieszać na jednolitą masę, dodać ogórek, masło drobno pokrojone białka jaj oraz drobno pokrojoną wędlinę. Wszystko razem wymieszać. Ser żółty włożyć do woreczka foliowego, zamknąć szczelnie i zanurzyć w gorącej wodzie, gotować ok. 30 minut. Ser wyłożyć na stół rozwałkować na cienki plaster, nałożyć farsz i mocno zawinąć, obciążyć deskę. Następnie kroić w plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak