Sposób przygotowania

Ze składników na wierzch zagnieść ciasto i wstawić do lodówki. Spód: Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.Dokładnie wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli i trzema łyżkami cukru na sztywną pianę.Odstawić.Masę biszkoptową przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Owoce obrać i pokroić w plasterki.Układać na około.Pół zagniecionego ciasta wyjąć z lodówki i potarkować na tarce o grubych oczkach na owoce.Pianę z białek wlać na potarkowane ciasto.Wyrównać.Resztę schłodzonego ciasta potarkować na wierzch ciasta.Piec ok 45-50min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Fajne do popoludniowej kawki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !