Sposób przygotowania

Ugotowane mięso przemielić przez maszynkę. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić. marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować, odcedzić. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na stopionej słoninie. Połowę cebuli wymieszać z mięsem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Drugą cześć cebuli wymieszać z marchewką i groszkiem. Naczynie żaroodporne posmarować smalcem, wyłożyć połowę ziemniaków, posypać ziołami, połowę warzyw, mięso, pozostałe warzywa i ziemniaki. Mleko roztrzepać z jajkami, wymieszać ze śmietaną, polać zapiekankę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 15-20 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takiej jeszcze nie robiłam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajny przepis na wykorzystanie mięska zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !