Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryzowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
ryż 10 dkg
masło 1 łyżka
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1-2 sztuki
sól, pieprz do smaku
włoszczyzna 20 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryzowa

Warzywa zalać 2 szklankami wrzącej wody dodać masło i osolić. Ugotować do miękkości, ostudzić, zmiksować. Ryż zalać wodą i ugotować do miękkości. Żółtka rozbić z przegotowanym mlekiem. Zmiksowana zupę zagotować, dodać mleko z żółtkami wymieszać i mieszając chwilę podgrzewać. Dodać ryż. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak