Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowo-jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 1 kg
marchew 1/2 kg
żelfix

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo-jabłkowy

Dynię miksujemy, zasypujemy cukrem. Marchew również miksujemy. Jabłka obieramy i kroimy drobno. Dynię zagotowujemy, dodajemy marchew, jabłka. Całość zagotowujemy, dodajemy żelfix i stale mieszamy jeszcze około 15 minut. Gorący dżem przekładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.12.2011 18:13
fajny
zuzanna_z 29.12.2011 11:02
chętnie spróbuję
novita26 29.12.2011 10:31
fajne
Kopiko1983 29.12.2011 07:29
pyszny dżem! Mniam...
anna186 28.12.2011 21:59
smaczne
Katarzyna/kate1980 28.12.2011 20:28
super
kuba10019961 28.12.2011 19:48
fajny przepis :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak