Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frytki pod kołderką serową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
olej do smażenia
jogurt 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
majonez 1 łyżka
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: frytki pod kołderką serową

Ziemniaki oskrobać, pokroić na frytki i usmażyć w frytkownicy. Tak przygotowane frytki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jogurt wymieszać z 2 ząbkami wyciśniętego czosnku i 1 łyżką majonezu. Tak przygotowanym sosem polać frytki, na koniec posypać wierzch startym na grubych oczkach serem. Zapiec do rozpuszczenia sera w 200 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia47 24.02.2012 22:41
Szkoda, że bez zdjęcia:)
ronald88 12.01.2012 14:27
super
Marta1986 12.01.2012 12:20
pyszności
aacaac 04.01.2012 08:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak