Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenica 1 l
miód sztuczny 1 szklanka
mak 1 szklanka
orzechy posiekane 20 dag
pestki dyni 20 dag
rodzynki 20 dag
pestki słonecznika 20 dag
cukier 20 dag
migdały 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Kroki postępowania

1
Pszenicę namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy w nowej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy cukier, miód.
Krok 1 - Kutia foto
2
Gdy składniki się połączą dodajemy mak zmielony 2x. Mieszamy.
Krok 2 - Kutia foto
3
Dodajemy bakalie.
Krok 3 - Kutia foto
4
Całość dokładnie mieszamy. Podajemy na zimno.
Krok 4 - Kutia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.01.2014 17:24
Z dynią i słonecznikiem jeszcze nie jadłam, za to daję dużo różnych orzeszków i migdały ;) Cukru nie dodaję wcale, bo wlewam dużo miodu i dokładam dużo słodkich suszonych lub kandyzowanych owoców. Uwielbiamy kutię i robimy jej dużo - nie wyobrażam sobie świąt BN bez niej, a zazwyczaj robimy tyle, że aż do nowego roku zjadamy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak