Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta pół główka
marchew surowa 2 szt
seler pół szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
ogórek kiszony 3 szt
olej 3 łyżki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
zielenina
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i kiszonych ogórków

Kapustę drobno posztakować, nasolić i odstawić. Jabłko, cebulę, marchew, seler zetrzec na tarce o grubych oczkach, ogórki pokroić w kostkę. Zieleninę (natka pietruszki, koper) poszatkować. Kapustę odcisnąć, dodać resztę składników, wymieszać z olejem, cukrem, cytryną, zieleniną. Doprawić solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak