Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z maliami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem malinowy 1 słoik
jajko
cukier puder
karp 1 na karpatkę, gotowe

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z maliami

Kroki postępowania

1
Arkusz ciasta pokrój w kwadraty.
Krok 1 - Francuskie rożki z maliami foto
2
Nałóż po jednej łyżeczce dżemu malinowego.
Krok 2 - Francuskie rożki z maliami foto
3
Zlep rożek, dociskając brzegi widelcem. Posmaruj wierzch jajkiem. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 200-220 st. przez ok 15 min, aż będą rumiane.
Krok 3 - Francuskie rożki z maliami foto
4
Wystudzone rożki posyp cukrem pudrem.
Krok 4 - Francuskie rożki z maliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.03.2013 01:34
oj rozmarzyłam się a do malin jeszcze hoho... trzeba poczekać
annagebalska 16.01.2013 10:13
świetny przepis
Seba 30.07.2012 08:43
bardzo fajne
olkaaa 01.04.2012 11:19
super
Grazyna0211 25.03.2012 14:02
pyszne i do tego z malinowym nadzieniem
Kas2 09.03.2012 19:53
jeju, na jednym czy dwóch to bym na pewno nie skończyła
jeta72 05.03.2012 16:48
pyszne
Ewelina38 21.02.2012 08:09
rewelacyjne
Nina7 30.12.2011 13:51
Pyszniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak