Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy,wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. Czekamy aż ostygnie...
Przygotowujemy masę:
-0,5 litra mleka
-3 łyżki mąki krupczatki
-3/4 szklanki cukru
-1 opakowanie cukru waniliowego
-200 gram margaryny
-sok z pół cytryny

Odlewamy ¾ szklanki mleka, resztę gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W zimnym mleku rozprowadzamy mąkę krupczatkę, wlewamy do wrzącego mleka i mieszamy, aż się zagotuje jak budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodajemy po łyżce ostudzoną masę. Pod koniec ucierania dodajemy sok z cytryny.

Ostudzony piernik kroimy wzdłuż,smarujemy powidłami,na to wylewamy masę i przyprywamy drugą częścią piernika.
Polewamy polewą czekoladową według własnego przepisu.
Pycha! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    swietny!!! =)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !