Sposób przygotowania

Ciasto drożdżowe; zrobić rozczyn z 0,5 szkl mleka,drożdży,łyżki mąki i2 łyżek cukru. Żółtka utrzeć z cukrem dodać mąkę ,rozczyn resztę mleka i roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto na gładką masę.Odłożyć do wyrośnięcia. Masa makowa; mak sparzyć i zmielić,dodać cukry,roztopioną Kasię,miód,olejek migdałowy ,migdały,rodzynki i na końcu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozwałkować ,posmarować masą makową i zwinąć w rulon.Zostawić do ponownego wyrośnięcia i przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem.Zimny makowiec posmarować lukrem i udekorować.Piec około 1 godziny w 160 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    piękny
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie makowce jak Twój, gdzie jest więcej maku niż ciasta.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny makowiec
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    juz dawno nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    mój ulubiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak dużo maku, taki, to i ja bardzo lubię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata92

    Bardzo lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Bardzo smakowity:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    uwielbiam takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !