Sposób przygotowania

Bułką należy namoczyć w mleku. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulką, kaszą manną i bułką odsączoną z mleka. Wyrobioną masę mięsną doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać także przyprawę do mięsa. Z mięsa odrywać niewielkie kawałki i formować z nich pulpeciki. Obtaczać je w mące. W dwóch garnkach( jednym dużym i drugim średnim) zagotować wodę, posolić ją lekko. Do dużego garnka wkładać pulpeciki i gotować je do momentu wypłynięcia na wierzch. ugotowane przekładać do średniego garnka z wodą( woda powinna gotować się z dodatkiem suszonych grzybków). Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Pulpeciki gotować przez około 30 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Sos zaprawić mąką( 2 łyżki) i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem dodać posiekaną drobniutko zieleninę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    bardzo smaczne :)
  • -1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    Bardzo smaczne!Próbowałam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszności! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    zjadł bym
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    zjadł bym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszna propozycja na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    misiek101

    dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !