Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, po czym dokładnie osuszamy. Każdy ziemniak zawijamy osobno w folię aluminiowa i kładziemy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 st. na godzine-półtora godziny (w zalezności od piekarnika). Wyjmujemy, delikatnie ściągamy folie (nie całą, tylko \"z góry\"), nacinamy ziemniak, środek smarujemy masłem wymieszanym dobrze z solą ziołową, następnie wczesniej przysmażone na masle pieczarki i posypujemy starty ser. Ponownie wkładamy do piekarnika, aż ser sie stopi. Wyjmujemy i smarujemy majonezem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !