Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galart drobiowy.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt.
włoszczyzna
kostka warzywna Kucharek 2 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Galart drobiowy.

Kroki postępowania

1
Na mięsie i włoszczyźnie ugotować wywar. Dodać kostki rosołowe, kucharka i pieprz.
Krok 1 - Galart drobiowy. foto
2
Na dnie naczynia dać plasterek jajka.
Krok 2 - Galart drobiowy. foto
3
Na jajko dać groszek z marchewką.
Krok 3 - Galart drobiowy. foto
4
Udka obrać, pokroić i włożyć do kubeczków.
Krok 4 - Galart drobiowy. foto
5
Wywar rozmieszać z żelatyną, przecedzić i zalać kubeczki.
Krok 5 - Galart drobiowy. foto
6
Po ostygnięciu włożyć do lodówki by stężały. Smacznego :)
Krok 6 - Galart drobiowy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.01.2012 08:37
bardzo lubię taką galaretę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak