Sposób przygotowania

Masło roztop i pozostaw do ostygnięcia . W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia . Połącz śmietanę , jajka , sok z moreli i skórkę z cytryny , a następnie dodaj masło i wymieszaj z mąką . Odłóż 2 połówki moreli do dekoracji , pozostałe pokrój w kostkę i dodaj do cista razem z żurawinami . W zagłębieniu foremek na muffinki włóż papierowe foremki . Do każdej nałóż ciasto . Piecz w temperaturze 175 st. C przez 25-30 minut . Następnie pozostaw , aby ostygły . Dżem morelowy podgrzej i posmaruj nim muffinki . Udekoruj plastrami moreli , żurawinami i pistacjami .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jakie pyszniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    super te muffinki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !