Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty połączyć, zalać nią oczyszczoną polędwicę wołową ze środkowej części i odstawić do lodówki na 2-4 godziny. Tak przygotowane mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w grubo mielonym czarnym pieprzu, owinąć dokładnie folią spożywczą i wstawić na noc do zamrażarki.
Zamrożoną polędwicę pokroić na bardzo cienkie plastry i od razu układać je na talerzach. Rukolę połączyć z karczochami i ułożyć na środku talerzy z carpaccio. Danie udekorować małymi i dużymi kaparami przekrojonymi na pół, skropić oliwą z oliwek, posypać czarnym pieprzem i świeżo tartym parmezanem. Podawać z grzankami z pieczywa ciabatta i cząstkami cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kuba10019961

    uwielbiam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę to spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Brzmi ciekawie :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    brzmi bardzo ciekawie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    oilliwka

    dzieło sztuki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartekk

    smaczne musi byc
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Franciszek

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Chętnie spróbowałabym
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    mozna poprosic na sprobowanie?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dość wykwintnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !