Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół wołowy 4 szklanki
śmietana 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
koperek 8 łyżek
sok z cytryny
sól
ryż 10 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z ryżem

Rosół zagotować, do wrzątku wlać przesianą mąkę rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnego rosołu. Mieszając zagotować. Odstawić dodać koperek i śmietanę. Przyprawić do smaku solą i sokiem z jednej małej lub 1/2 dużej cytryny. Do każdej porcji wkładać ryż ugotowany na sypko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak