Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE SERDUSZKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 g
cukier puder 150 g
cukier wanilinowy 1 szt
sól do smaku
żółtko jajek 4 szt
mąka pszenna 300 g
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE SERDUSZKA

Masło ucierać mikserem u8stawionym na największe obroty. Stopniowo dodawać cukier puder, cukier waniliowy, sól, żółtka, Ucierać tak długo aż powstanie jednolita masa. Mąkę pszenną przesiać dodawać po łyżce ucieranej masy. Ciasto wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka foremką w kształcie serduszka. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Gotowe ciasteczka udekorować konfiturą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak