Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
jajko 4
cukier 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy
cynamon
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 1,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z bezą

Masło posiekać z mąką. Dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i 4 żółtka. Zagnieść ciasto. Przełożyć ciasto na blaszkę do pieczenia. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cynamon i jeżeli jabłka są bardzo kwaśne to culier. Jabłka równomiernie rozłożyć na cieście. Ubić pianę z 4 białek, dodać cukier(25dag) i mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilkę ubijać. Następnie rozsmarować pianę na jabłkach. Piec około godziny w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 15.02.2013 13:27
bajka
Krzysztof15 12.11.2012 20:20
super
marchewka 30.05.2012 23:18
mniamnuśne
Luki 19.02.2012 17:01
swietna
izulab6 22.01.2012 15:55
Super :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak