Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa mojej babci

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dkg
czosnek 2 ząbki
rosół drobiowy 6 szklanek
makaron spagetti 10 dkg
sól, pieprz, rozmaryn do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa mojej babci

Fasolę umyć i namoczyć na 12 godzin. Ugotować w rosole do miękkości. Pod koniec gotowania osolić, dodać połamany w niewielkie kawałki makaron i szczyptę rozmarynu, gdy zmięknie, odstawić dodać przecier pomidorowy. Przyprawić sola i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak