Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warkocz rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 12 dag
połowa cytryny
jogurt naturalny 200 g
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
łosoś filet 12 dag
wino białe wytrawne 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz rybny

Z filetów z łososia i pstrąga skręcić warkocz. Doprawić do sokiem z cytryny, pieprzem oraz solą; włożyć do brytfanny. Zalać winem i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni C przez ok. 15 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, wyłożyć na talerz i skropić delikatnie sosem jogurtowym (jogurt dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak