Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z miodem i cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 2,5 kg
sok z cytryny 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
płynny miód 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cebule 2 szt
cytryny 2 szt
rozmaryn 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z miodem i cytryną

W miseczce wymieszaj sok z cytryny , miód , oliwę i sól . Podudzia oprósz solą . Na dnie dużego naczynia do pieczenia ułóż obraną i pokrojoną w ósemki cebulę , pokrojone w plasterki cytryny , kawałki kurczaka i gałązki rozmarynu . Kurczaka posmaruj przygotowaną marynatą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C . Piecz 45-55 minut , co jakiś czas smarując mięso marynatą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 15.02.2013 13:33
superanckie
Krzysztof15 29.08.2012 18:08
ale super
magdziorka6 29.03.2012 22:50
PYCHA WYŻERKA
Luki 26.01.2012 18:18
super kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak