Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czarnej soczewicy z fetą i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser feta 250 gramów
ogórek świeży 1 sztuka
tymianek świeży 1 pęczek
mięta 1 pęczek
oliwa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cebula czerwona 1 sztuka
soczewica 150 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czarnej soczewicy z fetą i ziołami

Soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu nie powinna się rozpadać. Odcedź i wystudź.

Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę, obraną cebulę - w piórka, fetę możesz zetrzeć na tarce lub również pokroić w kostkę. Pomidorki pokrój na połówki.

Wszystkie składniki wymieszaj z soczewicą, dodaj posiekane zioła i oliwę. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 15.10.2012 18:19
pycha
Pietruszka 02.09.2012 21:44
ciekawe
Luki 11.02.2012 10:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak