Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 50 dag
cebula 2
pomidor 2
ziemniaki 5
papryka czerwona 2
olej 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
papryka mielona 1 łyżeczka
sól
pieprz
natka pietruszki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Umyte mięso pokroić na małe kawałki.Umyte papryki oczyścić z nasion i pokroić w paski.Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić na oliwie,dodać mięso,paprykę i dusić pod przykryciem aż mięso będzie prawie miękkie,Wlać litr wrzątku,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pomidory (bez skórki),roztarty z solą czosnek,zmielony kminek,paprykę w proszku i gotować aż mięso i ziemniaki będą miękkie.Doprawić solą i pieprzem, posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 27.05.2013 08:58
Bąbowy przepis :)
Krzysztof15 02.12.2012 10:47
lubie
mariel78 11.09.2012 13:21
pyszne
usmiech 12.05.2012 13:28
dobre
Luki 28.01.2012 14:25
lubi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak