Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane z szynką parmeńską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 12 szt
szynka parmeńska 6 plastrów
oliwa 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane z szynką parmeńską

Połowę oliwy wlej do naczynia , w którym zmieszczą się ułożone w pojedynczej warstwie szparagi . Odetnij zdrewniałe końcówki szparagów , owiń łodygę szparagów szynką i ułóż w naczyniu . Delikatnie posmaruj pozostałą oliwą szparagi i szynkę , dopraw całość pieprzem . Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez około 10 minut , aż szparagi zmiękną , ale będą jeszcze jędrne .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 16.02.2013 16:03
pycha
Krzysztof15 11.10.2012 18:26
super
Luki 17.03.2012 07:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak