Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rozmrożona miruna 1 sztuka
przyprawy do ryb 1 łyżeczka
cytryny 1 plaster
mąki pszennej 5 łyżeczek
koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki
wody 1,5 szklanki
kostki rosołowej 0,5 kostki
mąki pszennej 1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek
jajko 1 rozmącone

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w sosie pomidorowym

Mirunę obsypać przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny.Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na oliwie z oliwek. Sos. 1 szklankę wody zagotować.Wrzucić do niej pół kostki rosołowej. Troszkę podgotować i dodać koncentrat pomidorowy.W połowie szklanki wody rozmieszać mąki i przelać do sosu.Gotować na wolnym ogniu przez ok 4 minutki. Sosem polać rybkę i udekorować szczypiorkiem,koperkiem i cytrynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 25.08.2012 15:03
super super
Adamorek 07.03.2012 12:31
super rybka
cooleczka 24.01.2012 09:44
ch?tnie bym zjad?a kawa?ek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak