Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
białego sera 3 plasterki
koperek 1 natka
majonez 3 łyżki
szczypiorek 1 natka
oliwa 1 łyżka
chleb czerstwy 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Pomidory umyć.Odciąć wierzchołki i łyżką wybrać miąższ. Wydrążone pomidory i odcięte wierzchołki oprószyć solą oraz pieprzem.Miąższ z pomidorów drobno posiekać. Kromki chleba pokroić w kosteczkę(grzanki).Troszkę sera położyć na spód wydrążonych pomidorów.Na oliwie podsmażyć grzanki,dodać miąższ z pomidorów i wymieszać, chwilkę podsmażyć.Nadziać miąższem pomidory.Na wierzch ułożyć ser i posypać koperkiem.Zapiec.Zakropkować majonezem:-) i udekorować szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 19.02.2014 18:35
Zgadzam się z Misią, wyglądają pięknie
misia53 19.10.2012 20:37
Pięknie wygladają
Ada-Gaba 27.07.2012 07:28
śliczne
rutynka 13.06.2012 13:07
extra
jerry1 14.03.2012 13:39
super
treonina 28.12.2011 13:28
piękne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak