Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 60 dag
śmietana 36% 40 dag
masło 10 dag
cebule 2
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w śmietanie

Kurki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą. Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić, podsmażyć na maśle, a następnie dodać grzybki i zalać śmietaną. Gotować ok. 5 minut na małym ogniu, żeby śmietana lekko się zredukowała. Na koniec dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak